Herfst 2012
From Russia with love

Vooruitlopend op het Nederland-Ruslandjaar in 2013 presenteert Galerie Wies Willemsen in samenwerking met Galerie Rosarta een collectie hedendaagse Russische schilderijen.
Opening door Inessa Kouteinikova, historica en o.a. gastcurator Groninger Museum, 'Russia and Orientalism'.

Galerie Rosarta is ruim 10 jaar gespecialiseerd in Russische schilderkunst. De kunstenaars van Rosarta wonen en werken voornamelijk in Sint Petersburg en Moskou en hebben gestudeerd aan de wereldberoemde kunstacademies van dit land. Naast schilderijen van diverse kunstenaars zullen er ook een aantal Russische lakdoosjes te bewonderen zijn. Deze lakdoosjes worden gemaakt van papier-maché en daarna veelvuldig in lagen beschilderd en gelakt. Echt vakmanschap waarbij geduld en precisie noodzakelijk is.
Kunstenaars: Alexander Kremer, Andre Bashirov, Aram Kupetsyan, Madina Ziganshina, Marina Kuznetsova, Ruslan Moeslimov, Maria Molodykh, Valery Krasulin, Viktor Raspopov.
Natuurlijk zullen de houtobjecten van de Siberische kunstenaar Vladimir Bakun en het papierarchitectuurwerk 'de Hermitage' van Ingrid Siliakus niet ontbreken.

Nederland Ruslandjaar 2013
Rusland kent een traditie van 'bilaterale jaren'.
Ieder jaar worden één of twee partnerlanden uitgenodigd om gezamenlijk een 'bilateraal jaar' te organiseren als bevestiging van de goede relaties. Rusland heeft Nederland uitgenodigd om van 2013 een Nederland-Ruslandjaar te maken. Rusland is voor Nederland een belangrijk land in economisch, cultureel en politiek-maatschappelijk opzicht. De geschiedenis laat zien dat de intensieve betrekkingen tussen beide landen al dateren uit 1697, toen Tsaar Peter de Grote een bezoek aan Nederland bracht. Dit bezoek was het begin van de goede handelsrelaties en de kennisuitwisseling tussen beide landen.

Vladimir Bakun
Ingrid Siliakus
Vladimir Bakun
Houtobjecten
BEKIJK KUNSTENAAR
Ingrid Siliakus
Papierarchitectuur
BEKIJK KUNSTENAAR