Lente 2008
Bloemen in beeld

Vijf kunstenaars die ieder vanuit hun eigen discipline zich door bloemen laten inspireren.

Maarten Brinkgreve
Het werkterrein van deze fotograaf speelt zich vaak af in een binnenruimte.Voor architecten fotografeert Maarten interieurs, voor theatermakers een voorstelling, beeldhouwers en schilders legt hij vast in hun atelier. Hij gaat daarbij op zoek naar het samenspel van licht en ruimte en het vangen van de energie die er op dat moment is. Als vrij werk maakt hij opnames van bloemen.

Marie Raemakers
In de schilderijen van Marie kijk je als door een raam naar een ogenschijnlijk verstilde droomtuin. Het beeld wringt, je zit erin gevangen. Haar kleurrijke vormentaal is dan weer grof, dan weer in een snelle, krachtige schets verbeeldt. De bloemen zijn los geschilderd van hun oorsprong en lijken te zweven in een lenteblauwe lucht.

Jacqueline Bohlmeijer
Het gaat bij het keramiek van Jacqueline om het gevoel en de emotie die een plant bij
haar oproept. In verwondering kijkt zij naar het ongrijpbare groeien van een boom of
bloem. Over de holtes, noesten, kronkelende tentakels en jonge loten die onverwachts opduiken. In haar - vaak speelse - werk streeft zij naar beweging en openheid.

Clara Brinkgreve
Clara vindt haar onderwerpen in de zichtbare, concrete wereld. In stadsgezichten, landschappen en detailopnames noteert ze in enkele streken haar beeld van die werkelijkheid. Meestal hanteert ze een rietpen in haar tekenwerk, soms een penseel. Haar favoriete materiaal is bruine en zwarte inkt, een enkele keer met toevoeging van kleuraccenten.

Ilona Bokma
In de bloemstyling van Ilona gaat het om contrast, samenspel en aantrekking. Haar creaties zijn ware levende kunstwerken. Als artdirector heeft zij altijd al een grote passie voor bloemen gehad. Ilona heeft zich gespecialiseerd in mode, wonen en culinair. Ook wordt haar bedrijf Flowerfusion ingezet voor grote en kleine evenementen waarbij het seizoen, een kleur of bepaald thema alle zintuigen aanspreken.

Maarten Brinkgreve
Marie Raemakers
Jacqueline Bohlmeijer
Clara Brinkgreve
Ilona Bokma
Maarten Brinkgreve
Fotografie
BEKIJK KUNSTENAAR
Marie Raemakers
Schilderijen
BEKIJK KUNSTENAAR
Jacqueline Bohlmeijer
keramiek
BEKIJK KUNSTENAAR
Clara Brinkgreve
Schilderijen, tekeningen, etsen
BEKIJK KUNSTENAAR
Ilona Bokma
Bloemstyling
BEKIJK KUNSTENAAR