Lente 2014
SOUK! 2014


SOUK! Hedendaagse kunst uit de Arabische wereld
Lokatie: Oud Katholieke Kerk
De expositie zal worden geopend door Neil v.d. Linden, specialist op het gebied van hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten.

Galerie Wies Willemsen richt zich voor deze expositie op schilderijen, video's, sculpturen en installaties van jonge beeldende kunstenaars uit het Midden-Oosten die een band met Nederland hebben. Het gaat om kunstenaars die hier geboren zijn of mensen die hier op de Kunstacademie of de Rijksacademie hebben gezeten en inmiddels elders wonen. Ook twee kunstenaars die uit Syrië en Irak zijn gevlucht, Jalal Alwan (Irak), Hossam Zaghloul (Syrië), doen mee. Ook de andere deelnemers: Mounira El Solh (Libanon), Dina Danish (Egypte), Nedim Kufi (Irak), Bilal Chahal (Libanon), Manuella Guiragossian (Libanon), Mira Debaja (Syrië), Negin Ganjavi (Iran), Inaya Fanis Hodeib (Libanon), Vahid Chamani (Iran), maken inmiddels overal in de wereld furore: in Beirut en Cairo, Dubai, Sharjah en Doha. Al deze kunstenaars hebben een diepgevoelde band met Nederland en daarom doen ze graag mee.

Wies Willemsen wordt bijgestaan door Inaya Fanis Hodeib (Libanon), zelf toonaangevend kunstenaar en curator van nieuwe Midden-Oosterse kunst en Neil van der Linden, specialist op het gebied van hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten en samensteller van een uitgebreide digitale catalogus van kunst uit de Golf.

De expositie wordt uitgebreid met korte lezingen over de booming beeldende kunst uit het Midden Oosten, afgewisseld met voordrachten, performances en muzikale intermezzi. Dit alles als prelude op het SOUK! weekeinde, 1 en 2 mei in het Concertgebouw.

Jalal Alwan
Hossam Zaghloul
Manuella Guiragossian
Mira Debaja
Jalal Alwan
Schilderijen, mixed media, beelden
BEKIJK KUNSTENAAR
Hossam Zaghloul
Kalligrafie
BEKIJK KUNSTENAAR
Manuella Guiragossian
Schilderijen
BEKIJK KUNSTENAAR
Mira Debaja
Schilderijen
BEKIJK KUNSTENAAR