Akelei
Sieraden, wandcolliers

Interieurarchitecte en ontwerpster van onder andere het mozaïektapijt bij het Bijlmermonument, heeft haar tekentafel verruild voor een kraam op de Noordermarkt in Amsterdam. Daar verkoopt ze haar kettingen, die bol staan van symboliek. Zilver en schelpen, stenen en glas, plastic en goud gebruikt ze naast elkaar, zonder onderscheid. "Ik wil het 'gewone' verheffen, de hiërarchie doorbreken. Waardevol of waardeloos zijn begrippen die ik niet hanteer; alles heeft waarde"
Symboliek is het uitgangspunt van al haar ontwerpen. Een ketting met twaalf stenen symboliseert de aarde. Die twaalf verwijzen naar de maanden van het jaar. De hemel is verwerkt in weer een andere ketting, die bestaat uit vierkant geslepen stukjes glas in de verschillende kleuren van de regenboog.
Ze zou de mensen de ogen van hun kindertijd willen teruggeven. Het geluksgevoel wanneer je 'iets' vindt als je langs het strand loopt, in het bos, in de bergen of zomaar op straat. Dat wordt een schat, iets waardevols dat een bijzondere betekenis voor je heeft. Het beschermt je, brengt je geluk of troost. "Rijkdom is niet het grote geluk - geluk om iets kleins is grote rijkdom."
Gebruik je een kiezelsteentje, meegedragen en gladgeslepen door een machtige rivier, naast een stukje goud, dan is die combinatie prachtig, hiërarchie ontbreekt.

meer kunstenaars