Genevieve Tiffany Holloway
Schilderijen

Geneviève Tiffany Holloway
Geneviève is een echte "cultureel globalist". Haar werk is onmiskenbaar beïnvloed door de vele en diverse culturen waarin zij leeft en heeft geleefd waaronder in de Verenigde Staten, Nederland, Zwitserland, Italië, Spanje, Frankrijk en West-Afrika.
Haar schilderijen weerspiegelen die kleurrijke verscheidenheid in levenservaring en haar grote interesse en liefde voor kunst, theater, muziek, dans, natuur en verschillende culturen. Naakten, landschappen en abstracten zijn het meest vertegenwoordigd in haar werk.

Haar interesse voor textuur, kleur en het werken in diverse lagen uit zich in verschillende schildertechnieken. Zowel in olieverf op doek, als op papier en hout. Ook maakt zij zelf haar verf met natuurlijke kleurpigmenten, okers en mineralen, geïmporteerd uit o.a. Roussillon in de Franse Provence, Italië, Afghanistan en Noorwegen. Geneviève's verbazingwekkende gevoel voor natuur-echte kleuren enhaar gebruik van een scala van organische materialen vormen haar unieke, internationaal erkende handtekening.
Geneviève groeide op in Greenfield Village, onderdeel van het Henri Ford Museum in Dearborn en volgde na de Western Michigan University de kunstenopleiding aan de befaamde "Cranbrook Art Academy" in Michigan - USA.
Haar werk werd eerder tentoongesteld in Nederland en in het buitenland waaronder in Zuid-Frankrijk (Nice, Villefranche-sur-Mer, Tourette-sur-Loup), Monaco-Monte Carlo, Engeland (Stamford) en de VS (Miami) en geniet een gestaag groeiende internationale aandacht en erkenning.

meer kunstenaars